nakarm psiaka

piątek, 6 czerwca 2014

Zupa pieczarkowa

Polecam na te upalne dni zupę. Jest lekka i troszkę ostra, ale za to smaczna.


Zupa pieczarkowa

SKŁADNIKI:
  1. 40 deg pieczarek
  2. 2 duże cebule
  3. 2 marchwie
  4. pietruszkę
  5. ziemniaki
  6. 2 kostki drobiowe typu winiary
  7. 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki, sól, pieprz
  8. 3 łyżki śmietany
  9. pół serka topionego śmietankowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Gotujemy wywar na kostkach, trzemy marchew i pietruszkę. 
Pieczarki podsmażamy z cebulą, doprawiamy ostra papryką.
Podsmażone pieczarki i cebulę wrzucamy do bulionu, kroimy ziemniaki w kostkę i też dodajemy do wywaru. Wszystko razem gotujemy. 
Na koniec dodajemy serek topiony pokrojony jak najdrobniej, aby się rozpuścił, zaprawiamy śmietaną. Jeśli jest potrzeba jeszcze raz doprawiamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz