Łazanki, to szybki obiad jeśli lubimy makaron.
Ja zawsze robię makaron sama z ciasta po pierogach, a zawsze mi zostaje, więc go wykorzystuję w ten sposób. Jest mięciutki i delikatny. Warto spróbować zrobić makaron własnej roboty.
Łazanki z kapustą
Składniki:
400 deg makaronu łazanki
pół średniej główki młodej kapusty
1 papryka czerwona
2 duże cebule
2 pętka kiełbasy lub boczku
sól, pieprz, papryka w proszku
natka pietruszki
Przygotowanie:
Kapustę obgotowujemy na średnią twardość.
Na patelni podsmażamy cebulę z kiełbasą (boczkiem ) dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy aż wszystko będzie miękkie.
Na koniec dodajemy kapustę i jeszcze razem wszystko dusimy.
Posypujemy natką pietruszki i oczywiście doprawiamy do smaku.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
Odcedzamy i mieszamy wszystko razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz