Dziś na obiadek zrobiłam kapustę młodą z mięskiem. Jest teraz pora na młode warzywa więc dlaczego ich nie wykorzystać, a jakie smaczne, no i szybko się gotują.
Młoda kapusta na gęsto
SKŁADNIKI:
- pół główki młodej kapusty
- 60 deg piersi z kurczaka
- pół czerwonej papryki
- pół żółtej papryki
- pół zielonej papryki
- 2 cebule
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka
- koperek, szczypiorek, natka pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kapustę szatkujemy i obgotowujemy na pół twardo.
Mięso smażymy, dodajemy cebulkę, papryki i dusimy razem z 20 minut, następnie dodajemy kapustę i znowu dusimy jakieś 10 minut.
Przyprawiamy do smaku, jak kto woli, posypujemy zieleniną.
Podajemy z młodymi ziemniakami lub bez.
Smacznego, polecam palce lizać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz