nakarm psiaka

wtorek, 22 lipca 2014

Pierś z kurczaka duszona w cyrynie

Tym razem przedstawię pierś z kurczaka bardziej dietetyczną. Za sprawą soku z cytryny mięso będzie nieziemsko soczysta a zarazem krucha i lekko kwaskowata.

Pierś z kurczaka w cytrynie




Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
sok z połowy cytryny
1 papryczka chilli
natka pietruszki
oregano
2 łyżki oleju
przyprawa do kurczaka
czosnek granulowany
vegeta


Pierś myjemy, usuwamy zbędne błonki, suszymy ręcznikiem papierowym. Nacinamy delikatnie mięso i doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami. 
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obydwu stron, gdy będą zarumienione dodajemy sok z połowy cytryny, papryczkę, natkę i oregano. Wszystko ładnie dusimy pod przykryciem jakieś 5-6 minut.
Ja na tym soku z mięsa dusiłam także cukinię.





2 komentarze: