Tym razem przedstawię pierś z kurczaka bardziej dietetyczną. Za sprawą soku z cytryny mięso będzie nieziemsko soczysta a zarazem krucha i lekko kwaskowata.
Pierś z kurczaka w cytrynie
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
sok z połowy cytryny
1 papryczka chilli
natka pietruszki
oregano
2 łyżki oleju
przyprawa do kurczaka
czosnek granulowany
vegeta
Pierś myjemy, usuwamy zbędne błonki, suszymy ręcznikiem papierowym. Nacinamy delikatnie mięso i doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obydwu stron, gdy będą zarumienione dodajemy sok z połowy cytryny, papryczkę, natkę i oregano. Wszystko ładnie dusimy pod przykryciem jakieś 5-6 minut.
Ja na tym soku z mięsa dusiłam także cukinię.
Dziękuję Ci Justynko
OdpowiedzUsuń