Mięso mielone można zrobić na tysiąc sposobów, ja postanowiłam zrobić je na kształt krokietów, ale żeby nie było nudno dodałam w środek parę dodatków. Wizualnie, możemy uznać za krokiet, ale jest też i niespodzianka.
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
jajko
2 łyżki bułki tartej
2 ząbki czosnku
2 parówki typu hod-dog
2 plastry sera żółtego
natka pietruszki
sól, maggi w płynie, pieprz ziołowy
bułka tarta na panierkę
Mięso łączymy z jajkiem, bułką tartą, czosnkiem.
Doprawiamy solą, maggi i pieprzem ziołowym.
Nabieramy mięso na dłoń i rozplaszczamy na desce. Nakładamy na środek niewielki kawałek sera, na to 1/3 długości parówkę, posypujemy natką i zamykamy formując jakby krokieta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz