Dzisiaj zrobiłam danie szybkie i nieskomplikowane, za to sporo warzyw co ma swoje plusy.
Jak zapewne zauważyliście serwuję sporo dań z ryżem, ponieważ uwielbiam go pod każdą postaciom.
Ryż w warzywach
Składniki::
- 100 g ryżu ( użyłam białego )
- pół kilo mięsa mielonego
- pół brokuła
- fasolka szparagowa
- pół puszki kukurydzy
- czerwona papryka
- marchew
- sól, pieprz, carry, papryka ostra, maggi do smaku.
Sposób przygotowania:
Ryż gotuję w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Mięso mielone podsmażam na niewielkiej ilości oleju, później wrzucam pokrojone marchewki, paprykę i kukurydzę, duszę 10 minut razem, doprawiam do smaku i na sam koniec wrzucam brokuł i znowu wszystko razem duszę jeszcze 15 minut.
Ryż mieszam z warzywami i gotowy obiadek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz