Miałam parę kawałków karkówki, więc postanowiłam zrobić ją trochę inaczej niż zwykle, po prostu nadziałam ją.
Dodałam sałatę, bo warzywa muszą być i ziemniaki. Obiad gotowy.
Karkówka z nadzieniem
- karkówka
- 2 cebule
- 7 średnich pieczarek
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- czosnek
- szczypiorek
- jajko i bułka do panierki
- sól, pieprz, słodka papryka
Sposób przygotowania:
Kotleta rozbijamy jak najcieniej, ale uważamy aby między błonkami nie porobiły się dziury, następnie przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką. Później na patelni podsmażamy cebulkę i pieczarki, znowu doprawiamy czym chcemy i na koniec dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, jeśli jest za kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru.
Nakładamy na kotlety farsz i składamy wpół, powstanie taki pieróg, który spinamy małymi wykałaczkami (ja spinam zapałkami). Roztrzepuję jajko w którym maczam kotleta a potem w bułce tartej i podsmażam na patelni, gdy się zarumieni dodaję drugą cebulkę i pieczarki i duszę wszystko razem jakieś 15 minut, na koniec wrzucam szczypiorek, aby się nie przypalił.
Możemy podawać!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz