nakarm psiaka

piątek, 4 lipca 2014

Mielony hod-dog

Mięso mielone można zrobić na tysiąc sposobów, ja postanowiłam zrobić je na kształt krokietów, ale żeby nie było nudno dodałam w środek parę dodatków. Wizualnie, możemy uznać za krokiet, ale jest też i niespodzianka.

Mielony hod-dog



Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego
jajko
2 łyżki bułki tartej
2 ząbki czosnku
2 parówki typu hod-dog
2 plastry sera żółtego
natka pietruszki
sól, maggi w płynie, pieprz ziołowy
bułka tarta na panierkę

Mięso łączymy z jajkiem, bułką tartą, czosnkiem.
Doprawiamy solą, maggi i pieprzem ziołowym.
Nabieramy mięso na dłoń i rozplaszczamy na desce. Nakładamy na środek niewielki kawałek sera, na to 1/3 długości parówkę, posypujemy natką i zamykamy formując jakby krokieta.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z wszystkich stron na rumiany kolor.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz